Op scherp blijven...

De titel is een frisisme, een term die hier in het hoge noorden (Friesland) vaak wordt gebruikt, "Op skerp bliuwe". De betekenis is eigenlijk dat je focus en aandacht wilt blijven houden op je eigen beslissingen.

Ik vertaal het voor de duidelijkheid maar even naar mijzelf. Ik ben iemand die er bewust voor kiest om goed voor zichzelf te zorgen.  Ik weet dat ik gevoelig ben voor schildklierklachten en daarom wil ik gezond eten, genoeg bewegen en voldoende rust nemen. Hier heb ik een aantal jaren terug mijn dagelijkse gewoonten op aangepast.

 

Totdat wij vorig jaar een huis gingen bouwen en er een fikse verhuizing achteraan kwam, ging dit echt super goed! En zo zie je maar dat een verandering in je leven, zoals bijvoorbeeld een huis bouwen, toch onbewust invloed krijgt op je dagelijkse gewoontes. Ik eet minder gezond, neem toch sneller dat extra wijntje, sla vaker de sportschool over en dat heerlijke rondje door de weilanden rennen is ook alweer 6 weken geleden....

 

Doordat ik de teugels heb laten vieren ben ik nu toch sneller vermoeid, kan ik minder aan mijn hoofd hebben, voel ik meer stress en ben ik minder streng met mijn gezondheidsregime. En is dat erg?!

 

Op zich is het niet erg als dat even gebeurt, alleen nu is het punt bereikt dat het niet meer goed voelt en ik juist wel weer goed voor mijzelf wil zorgen. Dus het is tijd om de teugels weer aan te trekken en op scherp te blijven...

 

Ik weet anderen goed te adviseren hoe hun dagelijkse gewoontes aan te passen als het gaat om vitaliteit. En werk hierin samen met Raymond, hij is ontzettend goed om te analyseren waar een ieder zijn leefstijl kan aanpassen. Destijds heeft hij mij ook geholpen om mijn schilklierklachten zonder medicijnen onder controle te houden.

 

Nu start hij op 6 februari zijn 20 dagen challenge via Facebook! En wat is er nu handiger dan daar gewoon aan mee te doenn?!  En het leuke daarvan is, jullie kunnen ook meedoen, helemaal  gratis en voor niets. 

 

Enne, zo kunnen we met elkaar "Op scherp blijven"!

 

Morgen schrijf ik meer over de 20 dagen Challenge....

 

Liefs, Sabine