VITAAL GASTVRIJ, HUH?!

Mijn gedachten maken vandaag de volgende reis; 

Of ik nou ergens een hapje ga eten, naar de sportschool ga, een zakelijke afspraak heb of wat dan ook…. Iedere keer word ik er blij van, dat ik het gevoel heb welkom te zijn op de plek die ik bezoek. Een dooddoener is als ik ergens kom en diegene die mij zou moeten ontvangen, mij niet eens opmerkt en op zijn telefoon zit te turen. 

 

En om mij echt welkom te voelen, vind ik het fijn om op een mensgerichte wijze door een vrolijk, optimistisch, betrokken en representatief persoon te worden ontvangen. 

 

Toch betekent dit nogal wat, want eigenlijk verwacht ik waar ik ook ben áltijd een gastvrij ontvangst…. 

 

Tijd voor een stuk zelfreflectie; begin van deze eerste maand van het jaar lag ik nog met een enorme verkoudheid en heftige pijnen op bed. Daarna krabbelde ik weer op, maar of ik nou die eerste werkdagen echt die gastvrije en vitale collega was? Een sombere blik van mijzelf staart mij aan in de spiegel, het antwoord is dus nee… Om nog maar te zwijgen van wat mijn man en kinderen er van vinden. 

 

Dus wat kan ik leren van “Blue Monday” en de neerslachtige gedachten over mijn start deze maand? Blij zijn, vrolijk zijn, gelukkig zijn... Dat is wat ik wil en wat ik ook graag wil delen met anderen. En ondanks dat ik een prachtig leven heb en heel tevreden ben, vertelt mijn gevoel en mijn lijf dus blijkbaar soms iets anders. 

 

Anderen adviseer ik vaak, neem je rust en ga lekker opladen. En wat doe ik zelf?! Gedachten komen alsmaar voorbij, maak ik de goeie keuzes? Doe ik nou echt wat ik leuk vind? Waarom heb ik geen energie? En frustraties nemen mij in beslag, omdat ik eigenlijk veel meer wil doen dan dat ik op dat moment kan. 

 

Maar nee, deze gedachten zijn niet realistisch.... Doordat ik een slechte weerstand en een gebrek aan energie had kon ik gewoon niet meer helder denken. En dat doen we voor mijn gevoel in de wintermaanden met de korte dagen met zijn allen massaal! 

 

Dus tijd om in actie te komen, mijzelf weer goed te voelen en het beste uit mijzelf te halen! Vanuit die flow wil ik graag een voorbeeld zijn voor anderen en weet ik mijn vitale gastvrije houding weer terug te vinden om de ander een warm welkom te geven. 

 

Liefs, Sabine